Verbouwing met een bouwdepot? Zo vraag je het aan!
Het verbouwen naar een droomwoning; in het vorige artikel heb je gelezen hoe een bouwdepot daar een handje bij kan helpen. Een nieuwe keuken, badkamer of een mooie veranda realiseren met een bouwdepot is veelal mogelijk. Maar hoe gaat een bouwdepot aanvragen te werk? In dit artikel helpen we je stap voor stap verder.
Stap 1: Inventariseren tijdens een gesprek
De eerste stap die je mag nemen is aankloppen bij een financieel- of hypotheekadviseur. Het is namelijk eerst van belang je verbouwing helder te krijgen. Wat zijn bijvoorbeeld de kosten? Wat voor effect heeft het op je maandlasten? Is er inbreng nodig met eigen geld? Als hypotheekadviseurs denken we graag met je mee en geven we het nodige advies.
Stap 2: Verbouwplan opstellen
Zodra je weet hoeveel je kan uitgeven, is het zaak de verbouwing overzichtelijk en duidelijk voor ogen te krijgen. Kortom: een verbouwplan opstellen. Laat al je (realistische) wensen door je hoofd gaan en zet het op papier. Op basis van deze wensen kun je offertes aanvragen bij partijen die nodig zijn voor het verbouwen. Denk aan een keukenwinkel of tegelzetters. Op die manier krijg je ook te zien wat hiervan de verwachte kosten zijn en kom je niet voor verrassingen te staan.
Stap 3: taxateur inschakelen
Lijkt alles rond te kunnen komen? Fijn! Dan is het tijd om een taxateur in te schakelen. Hij of zij kijkt op basis van het plan wat de waarde van je woning wordt met de verbouwing. Het lijkt wellicht een overbodige stap, maar is nodig om het bouwdepot rond te krijgen. De bank moet namelijk kunnen zien of de waarde stijgt door je verbouwplan.
Stap 4: financiering voor bouwdepot aanvragen
De te maken kosten zijn duidelijk, check. De marktwaarde na de verbouwing is bekend, check. De financiering kan nu definitief aangevraagd worden. Wij zorgen ervoor dat je verbouwplan en de verwachte kosten terechtkomen bij een geldverstrekker. Diegene beslist of de financiering wordt goedgekeurd. Wij vragen altijd de taxatie voor je aan en kunnen je helpen bij het vinden van een aannemer.
Stap 5: naar de notaris en tekenen!
Heb je alles goed doorgenomen, ben je tevreden met je voorstel en is je aanvraag ook goedgekeurd? Gefeliciteerd, de documenten kunnen doorgestuurd worden naar de notaris en daar kan jij je handtekening zetten! Alles is nu rond. De geldverstrekker opent de verbouwing en er kan geklust worden.
Contact voor bouwdepot aanvragen
Wanneer jij je huis of iets in het huis wilt verbouwen, kun je dus gerust bij ons terecht voor hulp met een bouwdepot aanvragen. Belangrijk is om te weten dat de aanvraag bij nieuwbouwwoning net wat anders gaat. Hier geven wij ook graag informatie over. Daarnaast moet je bouwdepot binnen twee jaar opgemaakt worden. Zit jij nog met vragen of wil je hulp bij aanvragen? Neem gerust contact met ons op.