kopen-zonder-voorwaarden

Kopen Zonder Voorwaarden: meer kans op jouw droomhuis

De huizenprijzen zijn torenhoog, maar het woningaanbod is lager dan ooit. Heb je je droomhuis gevonden en doe je een bod, dan ben je niet de enige. Samen met jou zijn er waarschijnlijk tientallen anderen die het huis proberen te bemachtigen. Hoe zorg je ervoor dat je eruit springt bij de verkoper? Met Kopen Zonder Voorwaarden van Drost & Alosery!

Ontbindende voorwaarden

Een huis kopen is niet niks. Het is een enorme beslissing waar je goed over na moet denken. Maar op het moment dat je op een huis biedt zijn er vaak nog veel dingen onzeker. Misschien weet je nog niet of je de hypotheek rond krijgt of wat de bouwkundige staat van de woning is. Om zowel koper als verkoper te beschermen wordt er daarom vaak met ontbindende voorwaarden gewerkt. Deze voorwaarden neem je al mee op het moment dat je een eerste bod uitbrengt op de woning. Er zijn verschillende ontbindende voorwaarden. Een van de belangrijkste is voorbehoud van financiering.

Voorbehoud van financiering

Wanneer je nog niet zeker weet of je de financiering van de koop rond krijgt, dan is het aan te raden om een voorbehoud van financiering af te spreken met de verkoper. Meestal houdt dit in dat je 6 tot 8 weken de tijd hebt om de hypotheek rond te krijgen. Lukt dit niet, dan kun je kosteloos onder de koop uit komen. Als je de hypotheek niet rond kunt krijgen zónder dat je voorbehoud van financiering hebt afgesproken met de verkoper, dan moet je een boete betalen. En deze boete is niet mals: je moet rekening houden met 10% van de koopsom.

Zekerheid

Dit is voor veel mensen een reden om voorbehoud van financiering op te nemen in de ontbindende voorwaarden. Maar dit brengt ook nadelen met zich mee. Het verkleint namelijk de kans op een geaccepteerd bod. Als een andere bieder hetzelfde bod uitbrengt zonder voorbehoud van financiering, dan is de kans groter dat dat bod wordt geaccepteerd. Het geeft de verkoper namelijk meer zekerheid dat de koop doorgaat.

Kopen Zonder Voorwaarden

Het wordt vaak aangeraden om alleen een bod uit te brengen zonder voorbehoud van financiering als je zeker weet dat je de financiering rond krijgt. Maar dit is voor lang niet iedereen haalbaar. Bij Drost & Alosery hebben ze daarom een uniek product: Kopen Zonder Voorwaarden. Directeur en hypotheekadviseur Mark Alosery vertelt: ‘Wanneer je aan onze voorwaarden voldoet, dan geven we een certificaat af. Daarmee kun je bieden zonder voorbehoud van financiering. Als je dan geen hypotheek krijgt – en die kans is doorgaans klein – dan vergoeden wij die boete van 10%. Met Kopen Zonder Voorwaarden heb je als koper dus niet alleen 100% zekerheid, maar ook meer kans op een woning!’

Uniek

‘Er zijn meerdere partijen die Kopen Zonder Voorwaarden aanbieden’, gaat Mark verder. ‘Maar wat ons uniek maakt is dat je bij iedere bank terecht kunt. Bovendien hoef je bij ons aan minder voorwaarden te voldoen. Zo werken wij met de huidige inkomensgegevens in plaats van een UWV Verzekeringsbericht en maken wij gebruik van gevalideerde taxaties in plaats van Desktoptaxaties. Dit vergroot de financieringsmogelijkheden.’ Kom je in aanmerking voor Kopen Zonder Voorwaarden? Dan betaal je tijdelijk maar €495. En voldoe je niet aan de eisen? Dan gaan de specialisten van Drost & Alosery alsnog graag met je om de tafel om te kijken naar de mogelijkheden. Zo kunnen ze kosteloos een maximaal te lenen verklaring afgeven die je mee kunt nemen in je bod. Hiermee komt jouw droomhuis een stap dichterbij!

Vergelijkbare berichten