Hypotheken in almere
Als onafhankelijk hypotheekadviseur hebben wij een breed arrangement
van hypotheekaanbieders. Bij het afsluiten van een hypotheek
worden al deze aanbieders met elkaar vergeleken.
Hierdoor ben jij altijd verzekerd van de scherpste rente
en beste voorwaarden voor jouw hypotheek.
hypotheek aanbod
Om een huis aan te kopen heb je vaak een hypotheek nodig. Hierbij ga je een lening aan waarbij het huis als onderpand dient. Iedere maand betaal je rente over de hypotheek.
Sinds 2013 dien je als starter de hypotheek in maximaal 30 jaar af te lossen om in aanmerking te komen voor renteaftrek. Dit kan via een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek. Had je voor 1 januari 2013 al een hypotheek? Dan blijft de hypotheekrente aftrekbaar. Ook als je een andere hypotheekvorm kiest.
Tijdens een vrijblijvend gesprek kan een van onze hypotheekadviseurs je meer vertellen over de mogelijkheden.
Welke hypotheek past bij jou?
Het afsluiten van een hypotheek heeft een grote invloed op je financiële leven en brengt risico’s met zich mee. Een hypotheek staat niet op zich. Welke hypotheek het beste bij je past is volledig afhankelijk van je persoonlijke situatie. Laat je daarom goed adviseren over het afsluiten van een hypotheek.
Het gaat bij het afsluiten van een hypotheek niet alleen om de voordeligste rente en de laagste maandlasten. De voorwaarden van de geldverstrekker zijn ook heel belangrijk. Dit geldt ook voor de risico’s die je loopt en de manier waarop je aflost.
Onze financieel adviseurs houden rekening met jouw situatie. Hierdoor ontvang je altijd een passend advies.
Hoe werken deze hypotheekvormen?
Annuïteitenhypotheek
De annuïteitenhypotheek wordt binnen een vaste periode gegarandeerd afgelost. De (bruto) maandlasten zijn iedere maand gelijk. In het begin van de looptijd betaal je voornamelijk rente. Naarmate de looptijd vordert ga je steeds meer aflossen en minder rente betalen.
Lineaire hypotheek
Bij een lineaire hypotheek los je iedere maand hetzelfde bedrag af. Doordat je steeds minder rente betaalt, nemen de maandlasten af. Ook deze hypotheekvorm heeft een vaste looptijd waarin de gehele lening gegarandeerd wordt afgelost.
Oude hypotheekvormen
Aflossingsvrije hypotheek
Een aflossingsvrije hypotheek is een lening waarbij je gedurende de looptijd niet verplicht bent om af te lossen. Je betaalt alleen rente waardoor de maandlast van deze hypotheek laag is. Op de einddatum van de hypotheek los je in één keer de hele lening af.
Spaarhypotheek
Bij een spaarhypotheek betaal je elke maand rente over de lening. Naast de rente spaar je voor de aflossing van je hypotheek. Dit doe je door maandelijks geld opzij te zetten op een geblokkeerde spaarrekening. Een spaarhypotheek bestaat dus uit twee onderdelen: de lening waar je rente over betaalt en de premie voor de spaarrekening. Op de einddatum van de lening komt het saldo op de spaarrekening vrij en wordt de hypotheek in één keer afgelost.
Levenhypotheek
Een levenhypotheek bestaat uit een lening en een levensverzekering. In deze verzekering bouw je kapitaal op. Dit kan een garantieverzekering of een beleggingsverzekering zijn. Het bedrag dat is opgebouwd wordt aan het einde van de looptijd afgelost op de hypotheek.
Beleggingshypotheek
Bij een beleggingshypotheek bouw je vermogen op via beleggingen. Je belegt door middel van een eenmalige of periodieke inleg in beleggingsfondsen. Op de einddatum wordt de opgebouwde waarde van de beleggingen afgelost op de hypotheek.
Hybride hypotheek
De hybride hypotheek is een combinatie tussen een spaar- en/of beleggingshypotheek. Bij deze vorm combineer je de flexibiliteit van de beleggingshypotheek en de zekerheid van de spaarhypotheek. Je hebt geen verplichte aflossing tijdens de looptijd. De maandlasten bestaan uit rente en premie.
Krediethypotheek
Een krediethypotheek is vergelijkbaar met een doorlopend krediet waarbij de woning als onderpand dient. Hierdoor kun je beschikken over het vermogen dat in je huis zit. Deze hypotheekvorm werd in het verleden vaak gebruikt als een alternatief voor een normaal doorlopend krediet, maar niet als hypotheekvorm om een woning te financieren.