Verduurzamen woning

Investeren in energiebesparende maatregelen kan
voordelig uitpakken voor je maandlasten en is ook
nog eens goed voor het milieu. Onze adviseurs
kunnen jou adviseren in de verschillende
financieringsmogelijkheden.

Wat zijn de mogelijkheden?

Ga je verhuizen of verbouwen? Dan kan het lonen om te investeren in het verduurzamen van jouw huis. Hierdoor bespaar op je energierekening en verhoog je het wooncomfort en de waarde van je huis. Voorbeelden van energiebesparende voorzieningen zijn het aanschaffen van een zonneboiler, zonnepanelen, het isoleren van je woning door bijvoorbeeld HR++ glas te plaatsen of je gevel, vloer of dak te isoleren.


Besparen op je woonlasten

Als je extra geld leent voor energiebesparende voorzieningen, dan gaan je hypotheeklasten omhoog, maar dalen je energiekosten. Doorgaans is de besparing groter dan de extra kosten die de investering met zich mee brengt. Je gaat dus minder betalen. Daarbij zijn er steeds meer banken die een rentekorting geven op de hypotheek als je investeert in verduurzaming.


Extra financieringsmogelijkheden

Wanneer je je hypotheek gaat verhogen en je het geld besteedt aan de verduurzaming van je huis, dan gelden er andere regels. Zo kan je tot 106% van de marktwaarde van je huis lenen. Ook kan je tot maximaal € 9.000 meer lenen wanneer je alleen of samen met je partner meer dan € 33.000 per jaar verdient. Wil je je huis renoveren naar een ‘nul op de meter’ woning, dan is dat zelfs € 25.000 extra. Je hebt hierdoor nauwelijks tot geen energielasten. Het is daarom verantwoord om meer te lenen.


Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn en of het interessant is om te investeren in energiebesparende voorzieningen?
Neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak.