Verzekeringen

Een hypotheek heeft invloed op je gehele financiële situatie.
Tijdens je leven kan er van alles veranderen. Het is daarom
belangrijk om bij het afsluiten van de hypotheek
alvast rekening te houden met deze veranderingen.

Wat kan je verzekeren?

Tijdens je leven kan je in bepaalde situaties terecht komen die invloed hebben op je financiële situatie. Daarom is het belangrijk om hier bij het afsluiten van een hypotheek goed over na te denken. Zijn de maandlasten bijvoorbeeld nog betaalbaar wanneer je met pensioen gaat? Of kun je de hypotheek nog wel betalen als je werkloos of arbeidsongeschikt raakt? En wat gebeurt er met de hypotheek als jij of je partner komt te overlijden? Wij adviseren in wat voor jou de beste oplossing is.


Soorten verzekeringen

Overlijdensrisicoverzekering

Omdat je niet van tevoren kan inschatten hoe het leven loopt, kan het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering raadzaam zijn.

Een overlijdensrisicoverzekering keert een bedrag uit wanneer jij of je partner tijdens de looptijd van de verzekering komt te overlijden. Deze verzekering stelt je partner of je nabestaanden in staat om de hypotheek af te lossen of om het vrijgekomen kapitaal te gebruiken als een aanvulling op het inkomen. Hierdoor kan je partner in de woning blijven wonen of wordt het risico op een eventueel verkoopverlies bij afgedekt.

Bij de meeste geldverstrekkers is het tegenwoordig niet meer verplicht om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Het type verzekering, de hoogte van het verzekerd kapitaal en de looptijd bepaal je zelf.

Tijdens het adviestraject adviseren wij je over de mogelijkheden voor het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering.

Woonlastenverzekering

Wanneer je onverhoopt arbeidsongeschikt of werkloos raakt, kan dit grote gevolgen hebben voor je inkomen en de betaalbaarheid van je vaste lasten.

Om te voorkomen dat je hierdoor in de financiële problemen komt, is het mogelijk een woonlastenverzekering af te sluiten. De woonlastenverzekering kan worden gebruikt om de hypotheeklasten mee te betalen.

Tijdens het adviesgesprek brengen wij in kaart wat de financiële gevolgen zijn als je arbeidsongeschikt of werkloos raakt en wat de mogelijkheden zijn om je hiervoor te verzekeren.

Verzekeringen voor je huis

De aankoop van een woning is een van de grootste financiële verplichtingen die je aangaat. Helaas kan je te maken krijgen met schade. Denk aan diefstal, brand, stormschade of een lekkage. Het is daarom belangrijk dat je hiervoor verzekerd bent. Meestal is het afsluiten van een dergelijke verzekering zelfs verplicht.

Door het afsluiten van een woonverzekering weet je zeker dat je goed verzekerd bent tegen deze risico’s.

Opstalverzekering
Een opstalverzekering dekt alles wat vast zit aan je huis. Deze verzekering vergoed de schade die is ontstaan door bijvoorbeeld storm, brand of inbraak. Ook kan de verzekeraar ervoor kiezen om de schade te herstellen. Omdat de woning als onderpand dient voor de hypotheek, verplicht een geldverstrekker je om deze verzekering af te sluiten.

Inboedelverzekering
Met een inboedelverzekering ben je verzekerd tegen schade aan spullen die niet vastzitten aan je huis. Denk hierbij aan je televisie, meubels of kleding. Heb je veel waardevolle spullen zoals dure sieraden of kunst? Dan kan je hier een extra verzekering voor afsluiten.

Aansprakelijkheidsverzekering
Het is niet verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Wel is het verstandig om dit te doen. Je voorkomt hier namelijk mee dat je hoge kosten maakt als jij, of iemand van je gezin schade bij een ander veroorzaakt. Dit kan materiële schade of letsel schade zijn.


Wil je meer weten over de mogelijkheden voor het afsluiten van een verzekering? Neem dan gerust contact met ons op.