Verbouwen

Door de overspannen woningmarkt is het steeds lastiger
om te verhuizen. Heb je toch behoefte aan meer
wooncomfort, maar wil je niet verhuizen? Dan ligt
een verbouwing voor de hand.

De kosten voor een verbouwing kunnen flink oplopen.
Gelukkig zijn er mogelijkheden om dit te financieren.
Zoals het verhogen van de bestaande hypotheek
of het afsluiten van een persoonlijke lening.

hypotheek verhogen voor Verbouwing

Naast je bestaand hypotheek verhogen voor verbouwing, heb je ook nog de optie om een tweede hypotheek af te sluiten. Als het ware sluit je een extra hypotheek af, bovenop de bestaande hypotheek. De hoogte van de extra hypotheek is onder andere afhankelijk van je inkomen, de waarde van je huis en het soort verbouwing dat je wilt uitvoeren. Daarnaast kan het aanvragen van een bouwdepot je ook helpen.

Als je het geld gebruikt voor de verbouwing van je huis, dan is de rente fiscaal aftrekbaar. Je moet voor dit deel van de hypotheek dan wel een annuïtaire of lineaire hypotheek afsluiten.

Wil je de overwaarde van je woning benutten? Ook dan kan het afsluiten een tweede hypotheek een oplossing zijn. In dit geval is de rente over dit deel van de hypotheek niet aftrekbaar.


hypotheek verhogen kosten

Aan het verhogen van de hypotheek zitten kosten verbonden. Zo betaal je advieskosten en moet er over het algemeen een nieuw taxatierapport worden gemaakt. In sommige gevallen moet je ook opnieuw naar de notaris.

Vaak is het mogelijk om deze kosten mee te financieren in de hypotheek. Dit is onder andere afhankelijk van de waarde van het huis. Wanneer je de hypotheek verhoogt voor een verbouwing, dan zijn deze kosten fiscaal aftrekbaar.


Een verbouwingshypotheek afsluiten

Het afsluiten van een verbouwingshypotheek is vaak de meest voor de hand liggende optie. De rente van een verbouwingshypotheek ligt doorgaans een stuk lager dan bij een Persoonlijke Lening. Bij het afsluiten van een hypotheek heb je echter te maken met advies, taxatie, en notariskosten. Deze extra kosten heb je bij het afsluiten van een Persoonlijke Lening niet.

In sommige gevallen kan het voordeliger zijn om een Persoonlijke Lening af te sluiten. Een Persoonlijke Lening heeft een vaste looptijd en rentepercentage. Ook is de rente fiscaal aftrekbaar en kan je extra boetevrij aflossen.


Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn voor het verbouwen van je huis?
Neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak.