bouwdepot

Een bouwdepot kan je helpen met het realiseren van je droomverbouwing

Een nieuwe woning is een prachtige stap. Je maakt een eigen plekje voor jezelf waar je echt een gevoel van thuiskomen wilt creëren. Daar zorg je voor door je huis aan te kleden met een inrichting naar je smaak. En soms maakt een verbouwing onderdeel uit van dat plan. Een bouwdepot is dan een financiële stap die je op weg kan helpen. Wij vertellen je in dit blog er meer over.

de bouwdepot

Of je nu een eerste huis koopt, gaat voor je tweede huis, een nieuwbouwwoning of je huidige woning een nieuwe draai wilt geven, in al deze scenario’s valt er een bouwdepot aan te vragen. Dit is een speciaal potje dat gereserveerd wordt om alle facturen die te maken hebben met je verbouwing van te betalen. Het is eigenlijk een extra spaarpot bovenop je hypotheek. Regelmatig krijgen wij mensen over de vloer die behoefte hebben aan een bouwdepot.

Verbouwwensen

Zo ook Marlies (45) die na haar scheiding een nieuw begin maakte met een ander koophuis. Veel was al naar wens, alleen wilde ze graag een nieuwe vloer en de verouderde keuken vervangen. Het bouwdepot werkt dan als volgt. De nieuwe keuken, apparatuur, het laminaat, alles wat betaald moest worden voor haar verbouwing gaat via de bank. De geldverstrekker zorgt ervoor dat de rekeningen worden betaald via het depot. Het is ook mogelijk om declaraties in te dienen als je zelf iets hebt voorgeschoten.

Voorwaarden

Maar er is wel een aantal voorwaarden verbonden voor het aanvragen van een bouwdepot:

  • De verbouwing moet een toegevoegde waarde hebben voor de verbetering van je huis
  • Een uitbouw, dakkapel, een nieuwe vloer, wat je ook wilt laten bouwen of verbouwen, moet aan je huis vastzitten of in huis zijn. Ook energiebesparende maatregelen kunnen in een bouwdepot mee
  • Wat jij per maand verdient, moet voldoende zijn om het volledige hypotheekbedrag, inclusief verbouwing te kunnen lenen.
  • Je kunt twee jaar gebruik maken van je depot. Zit er daarna nog geld in de pot? Dan wordt dit bedrag afgelost in je hypotheek.

Bijkomstigheden

Marlies vertelt verder over haar ervaring met de bouwdepot: ‘Door gekozen te hebben voor een bouwdepot, heb ik op een efficiënte manier mijn huis extra mooi kunnen maken. Zo kwam er bij het bedrag ook nog een rentevergoeding bij. Dat hielp financieel ook nog mee. Daarnaast vertelden ze bij Drost & Alosery dat mijn huis ook nog lagere risicoklasse had. Mijn prachtige, nieuwe keuken en vloer zorgden er namelijk voor dat de waarde verhoogde. Erg fijn!’

Advies nodig?

Wanneer jij ook na zit te denken over een verbouwing, maar je niet goed weet of een bouwdepot verstandig is, helpen wij je graag verder. Onze financieel adviseurs adviseren of het met jou hypotheek en situatie goed past, en hoe het bouwdepot het beste vormgegeven kan worden. Neem gerust contact op bij vragen of het maken van een afspraak voor een vrijblijvend gesprek.

Vergelijkbare berichten