Eerste huis kopen

Het kopen van je eerste huis is een grote stap en er
komt veel bij kijken. Waar moet je beginnen? Zijn er
speciale mogelijkheden voor starters? En waar
moet je nog meer op letten?

EERSTE HUIS almere KOPEN: de stappen

Vanwege de overspannen woningmarkt is het erg moeilijk om een geschikte woning te vinden. Het is daarom extra belangrijk om goed te oriënteren voordat je de woningmarkt op gaat. Hoeveel kan je lenen en wat worden de maandlasten? Hoeveel eigen geld heb je nodig? Wat is het verschil tussen een bestaande of een nieuwbouwwoning? En wat zijn de risico’s van het kopen van een huis? En wat als je je woning eenmaal hebt, welke opties zijn er voor het verbouwen.


Hoeveel kan je lenen?

Voordat je op zoek gaat is het verstandig om te weten hoeveel je kunt lenen. Ook is het belangrijk om te onderzoeken hoeveel je wilt besteden aan de woonlasten. Tijdens een oriëntatiegesprek kan een van onze adviseurs precies uitrekenen wat de mogelijkheden zijn. Ook geven we inzicht in de maandlasten en wat de bijkomende kosten zijn. Dit is belangrijk zodat je weet hoeveel eigen geld je nodig hebt om een huis te kunnen kopen. Het oriëntatiegesprek is kosteloos. Tijdens dit gesprek zullen we ook vaststellen wat de kosten zijn voor advies en bemiddeling.


startersregelingen

Is het bedrag dat je kunt lenen niet voldoende om een huis te kopen? Dan zijn er een aantal regelingen waarvan je als starter kunt profiteren. In sommige gevallen is het namelijk mogelijk om een starterslening af te sluiten of een woning aan te kopen met een bepaalde koopconstructie zoals koopgarant. Dit kan per gemeente verschillen.

Ouders kunnen ook helpen bij de aankoop van je eerste huis. Bij een aantal banken is het namelijk mogelijk om garant te staan. Ook kunnen zij een bedrag schenken zonder dat je daar belasting over moet betalen.


op zoek

Zodra je budget bekend is, start de zoektocht naar jouw droomhuis. Dit kan je zelf doen of met behulp van een aankoopmakelaar. Vooral in deze tijd kan het inschakelen van een aankoopmakelaar een goede investering zijn. Dankzij hun netwerk, kennis en ervaring is de kans groter om een huis te kunnen kopen. Ook kan er vaak een scherpere prijs worden afgedwongen. Indien gewenst kunnen wij een kosteloos en vrijblijvend gesprek met een aankoopmakelaar voor je organiseren.


Eerste huis almere

Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Tijdens een kosteloos en vrijblijvend oriëntatiegesprek kunnen wij de mogelijkheden in kaart brengen en helpen we jou met het beantwoorden van deze en al jouw andere vragen.