hypotheek

Wie verstrekt jou de beste hypotheek?

Er zijn heel wat verschillende banken en verzekeraars bij wie jij terechtkunt voor het afsluiten van een hypotheek. Wellicht kijk jij bij het maken van een keuze naar de hypotheekaanbieder met de laagste rente. Maar is degene met de laagste rente ook altijd de beste keuze? Wij zetten op een rij waarop je nog meer moet letten bij het kiezen voor een hypotheekverstrekker.

Eigen bank

Veel mensen sluiten een hypotheek af bij hun eigen bank waar ze ook hun spaar- en lopende rekening hebben ondergebracht. Dat voelt goed en vertrouwd. Op zich is daar niks mis mee, maar het betekent niet dat dit ook meteen de aantrekkelijkste optie is. Wellicht is er een andere speler op de markt waar jij voordeliger uit bent.

Veel aanbieders

Een korte zoektocht op internet levert al snel een flinke lijst met hypotheekaanbieders op. Je bent wellicht geneigd om te kiezen voor de hypotheekverstrekker met de laagste rente. Om echt een goede afweging te maken, is het echter verstandig om ook even in de kleine lettertjes van de voorwaarden te duiken. Dan blijkt soms dat de goedkoopste aanbieder voor jou helemaal niet de voordeligste keuze hoeft te zijn.

Check de voorwaarden

Dat komt omdat de rente die jij op internet ziet staan, vaak alleen maar voor de twee hypotheekvormen geldt die je op dit moment nieuw kunt afsluiten: de lineaire en de annuïteitenhypotheek. Heb jij nog een aflossingsvrij leningsdeel, dan kan het best zijn dat daar een hogere rente voor wordt berekend en blijkt de aanbieder met de laagste rente voor jouw situatie ineens duurder uit te vallen. Omgekeerd geldt hetzelfde: aanbieders met een hogere rente kunnen uiteindelijk voordeliger uitvallen, wanneer blijkt dat ze de rente tijdens je rentevaste periode verlagen als ze minder risico lopen.

Transparante dienstverlening

Maar er zijn nog meer zaken die je in je keuze zou moeten meenemen. Wat is de doorlooptijd waarop alles rond moet zijn? Mag je boetevrij extra aflossen? Kun je je hypotheekrente meeverhuizen als je over een paar jaar een andere woning koopt? Is de rentevaste periode die wordt aangeboden aantrekkelijk voor jou? Kan de hypotheek in de toekomst worden verhoogd voor de aanschaf van een vakantiewoning? Een goede hypotheekaanbieder biedt niet alleen een scherpe hypotheekrente, maar heeft ook goede voorwaarden, een snelle klantenservice en een transparante dienstverlening.

Contact

In Nederland kennen we ongeveer veertig hypotheekverstrekkers. Welke voor jou het beste is, hangt helemaal af van jouw situatie. Een huis kopen is een belangrijke stap in je leven. Het brengt ook de nodige risico’s met zich mee. Onze financieel adviseurs zijn goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de markt. Wij kunnen je adviseren wat het beste bij jou en jouw situatie past. Neem gerust eens contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Vergelijkbare berichten