huis kopen

Een huis kopen doe je zo

Een huis kopen: er komt heel wat bij kijken. Je hebt het huis van je dromen gevonden. Via via heb je vernomen dat hij binnenkort in de verkoop komt én het staat ook nog eens op de perfecte locatie. In gedachten ben je ‘jouw’ nieuwe woning al helemaal aan het inrichten. Logisch dat je zo vanuit je emotie reageert, een huis moet immers een thuis worden, maar het is ook belangrijk dat je beseft dat er nogal wat geregeld moet worden bij een huis kopen.

Een huis kopen

Als je overweegt om een (ander) huis te kopen, is het goed om je alvast te oriënteren op wat er naast die inrichting van je huis allemaal nog meer geregeld dient te worden. Zo bestaat bijvoorbeeld de kans dat je huidige woning ook een koopwoning is. Misschien heb je de hypotheek destijds voor een lager rentepercentage kunnen afsluiten dan de huidige rentestand. Dat kan een reden zijn om eens je licht op te steken over de mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld je hypotheek meeverhuizen.

Hypotheek meeverhuizen

Overigens is het niet zo dat je elke hypotheek, of feitelijk gezien de voorwaarden en de rente, zomaar kunt meeverhuizen. Het hangt onder meer af van het type hypotheek dat je hebt. Elke hypotheek is nu eenmaal anders en al die hypotheken hebben hun eigen voorwaarden. Voorwaarde van de verhuisregeling is in ieder geval wel dat je bij dezelfde geldverstrekker blijft. Als de koopsom van de nieuwe woning hoger is dan de resterende hypotheek op je ‘oude’ huis heb je wel een tweede leningdeel nodig. Daarvoor geldt dan het huidige, waarschijnlijk hogere, rentepercentage.

Aankoopmakelaar

Ook al zie je de meest fantastische huizen te koop staan, door de overspannen huizenmarkt van de afgelopen paar jaar bestaat de kans dat je al heel lang op zoek bent, maar tot nog toe steeds achter het net viste. Heb je er weleens aan gedacht om hiervoor een aankoopmakelaar in te schakelen? Als expert die jouw belangen behartigt, zit de aankoopmakelaar nét wat dichter op het vuur. Hij is goed op de hoogte van de lokale woningmarkt. Een ander voordeel is dat hij niet emotioneel betrokken is en daardoor een objectievere en eerlijkere mening kan geven over het bod dat je uitbrengt.

Geen voorbehoud van financiering

Je kunt je kans op de woningmarkt ook vergroten door te kopen zonder voorbehoud van financiering. Hiermee wordt bedoeld dat je koopt zonder voorbehoud van financiering. Voor de verkopende partij is dit een stuk gunstiger, want dan hoeft er niet vier tot zes weken gewacht te worden voordat jij zeker weet dat je het huis inderdaad kunt kopen. Normaal gesproken kleeft er echter wel een risico aan. Je bent dan verplicht een boete te betalen wanneer je de hypotheek, om wat voor reden dan ook, onverhoopt toch niet rond krijgt. Die vergoeding bedraagt meestal 10% van de koopsom en kan dus flink in de papieren lopen.

Kopen zonder voorwaarden

Om toch jouw kans op je droomhuis te vergroten, hebben wij van Drost & Alosery Hypotheken een uniek product ontwikkeld: kopen zonder voorwaarden. Wanneer je aan de voorwaarden voldoet, kun jij hierdoor een veilig bod uitbrengen, waarmee de verkoper de zekerheid heeft dat zijn huis verkocht wordt. Mocht je de hypotheek uiteindelijk toch niet rond kunnen krijgen? Geen nood: wij betalen de vergoeding. Wij vragen een relatief klein bedrag voor dit product, maar dat betaal je alleen bij een succesvol bod. No cure no pay.

Contact

Wij kunnen je overigens ook alles vertellen over het meeverhuizen van je hypotheek en je helpen bij het vinden van een aankoopmakelaar. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Wie weet, misschien wordt dat droomhuis binnenkort écht werkelijkheid!

Vergelijkbare berichten